PPIs information stoppar hyllningsjubileum för PLO

 

 

Pressmeddelande:

PPI:s info till Studiefrämjandet stoppar Fatah/ PLO-evenemang i Malmö

 

2015-12-23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Perspektiv på Israel (PPI) kan avslöja att information som PPI delat med sig av har stoppat ett evenemang i Malmö där palestinska partiet Fatah och organisationen PLO skulle ha hyllats. I PLO ingår PFLP som står med på EU:s och USA:s lista över terrorklassade organisationer.

 

Det var hos Studiefrämjandet som ett jubileumsfirande för PLO skulle ha hållits. Men efter att PPI kontaktat ansvarig personal för inbokning av aktiviteter på Studiefrämjandet i Malmö och redovisat relevant information om evenemanget och organisationen bakom evenemanget, Palestinska kulturföreningen i Malmö (PKFIM), låter Studiefrämjandet nu meddela att evenemanget inte kommer att hållas i studieförbundets lokal på Ystadsgatan 53.  Studiefrämjandet låter även meddela att man inte har något med aktiviteten att göra. Evenemanget var planerat att äga rum 9 januari nästa år.

 

Studiefrämjandet hade enligt uppgift endast fått veta att aktiviteten skulle bestå av ”dans och kultur" innan PPI kontaktade studieförbundet. Något politiskt färgat evenemang hade man inte sagt ja till. Men en affisch som spridits på sociala medier om evenemanget har gjort klart att evenemanget tycks ha större politisk prägel än kulturell. Palestinska partiet Fatahs emblem finns med på affischen.

 

Affischen påminner faktiskt om den som Fatah själv använder just nu och sprider i sociala medier om sitt jubileum. Enligt affischen så var det tänkt att PLO skulle hyllas ”av värden Sverige i Södra Sverige” i Studiefrämjandets lokaler eftersom PLO fyller 51 år i januari.  Siffran 1 i talet 51 som syns på affischen har formen av Israels karta där även Västbanken och Gaza inkluderats. Detta tyder på att man inte erkänner Israels rätt till existens. PLO och Fatah är palestinska politiska organisationer som den senaste tiden utstått mycket hård kritik i den svenska riksdagen i olika interpellationsdebatter. Bland annat har Fatahs och PLO:s hyllande och belönande av terrorism som drabbar Israel och dess civilbefolkning stått i centrum för de politiska debatterna.

 

PKFIM som skulle ha arrangerat evenemanget har också på sin Facebooksida delat en reklamposter som kan anses vara antisemitisk då den använder taggtråd i formen av den judiska Davidsstjärnan över palestinska flaggan. Detta är en bild som på ett symboliskt vis kopplar samman judar som kollektiv (genom judisk symbol = Davidsstjärnan) med konflikten i Mellanöstern (Israel-Palestina-konflikten). Organisationens emblem liksom flera andra kända organisationers emblem finns på denna affisch. 

 

PPI är inte emot att politiska organisationer ska få uttrycka politiska åsikter (så länge de är lagliga) och vi vill inte inskränka mötesfrihet. Däremot ställer vi oss kritiska till att partier och organisationer som hyllar terrorns väg och finansierar terrorism, hyllas. Det är också viktigt att svenska organisationer som hyr ut lokaler till evenemang får veta vad det är som ska äga rum i lokalerna. Nu har Studiefrämjandet i Malmö fått veta vad som låg bakom aktiviteten som var tänkt att äga rum i studieförbundets lokaler. De har nu genom att avboka aktiviteten tydligt markerat vad som gäller i deras lokaler. PPI önskar liknande tydlighet från andra organisationer och myndigheter i Malmö.

 

 

 

Nedan kan ni läsa vad som stod på affischen, som gjorde reklam för evenemanget (bild visas på denna sida), översatt från arabiska till svenska:

 

 

"Palestinska befrielseorganisationen

Länge leve minnet av grundandet/etablerandet (av PLO)

Minnet av revolutionens start

"eran är eran och kampen är kampen"*

51:a jubileet av etablerandet av PLO

i södra Sverige Malmö.

 

PLO kommer att hedras/hyllas av värden Sverige i södra Sverige.

 

 

Vi kommer att bjuda in dig att titta på festivalen för 51-årsjubileet av grundandet/etablerandet av Palestinska befrielseorganisationen PLO

Och inrättandet av den palestinska revolutionen.

På lördag 9 januari 2016."

 

 

 

För mer information:

Tobias Petersson, företrädare för PPI

 

tobias@perspektivpaisrael.se

www.perspektivpaisrael.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved