Öppet brev till Stefan Löfven: Ta Avstånd från Fatah!

 

 

Öppet brev till Stefan Löfven

 

2013-10-13

 

Perspektiv På Israel skickar ett öppet brev till Socialdemokraternas partiledare, Stefan Löfven med uppmaningen om att han och hans parti ska ta avstånd från Fatah, på grund av Fatahs hyllningar av terrorism och våld.

 

I ett öppet brev till Stefan Löfven(S) ställer Perspektiv På Israels representanter, Tobias Petersson och Nima Gholam Ali Pour, en rad frågor och uppmanar Socialdemokraternas partiledare att ta avstånd från Fatah tills den palestinska organisationen tar avstånd från våld och terrorism.

−Om det är så att en statsministerkandidat vill samarbeta med människor som rättfärdigar mord på 9-åriga barn så får han berätta om det för svenska folket. Vi vill ha ett förtydligande från Löfven, säger Nima Gholam Ali Pour.

 

Brevet tar upp en terroristattack som genomfördes i det judiska samhället Psagot på Västbanken, den 5 oktober, där en 9-årig flicka blev knivhuggen. Denna terroristattack har hyllats av Fatahs officiella facebook-sida.

 

−Hur kan ett svenskt parti ha ett systerparti som glorifierar våld och terrorism, frågar Tobias Petersson.

Fatah är Socialdemokraternas systerparti och brukar ha observatörer och talare på Socialdemokraternas kongress samt ett samarbete som sträcker sig från gräsrotsnivå till ledningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved