Öppet brev till Stefan Löfven om Socialdemokraternas systerparti Fatah

 

 

Öppet brev till Stefan Löfven:

Ta avstånd från Fatah!

 

(fotograf bild ovan t v: Magnus Selander)

 

Hej Stefan!

 

Vi skickar detta brev till dig eftersom du är ordförande för ett politiskt parti som ser Fatah som sitt systerparti. Den 4 april 2013 kallade du Fatah för Socialdemokraternas ”dear sister party” så vi tänkte att du vore bäst lämpad att förklara vissa handlingar som Fatah har begått och som vi finner meningslösa. Vi önskar att du berättar för oss och för många andra varför du tror att Fatah genomför dessa handlingar och vilka värderingar du tror att de står för.

 

Den 5 oktober 2013 knivhöggs en 9-årig judisk flicka i det israeliska samhället Psagot på Västbanken. Hon knivhöggs brutalt av en palestinsk terrorist, som sedan han knivhuggit flickan fegt sprang iväg och gömde sig. Den judiska flickan befarades kunna avlida av skadorna men lyckligtvis överlevde hon till slut. Hade hon inte skrikit av smärtorna, vilket skrämde iväg den palestinske terroristen, hade det hela kunnat sluta i ännu en blodig massaker. Terroristen som knivhögg henne hyllades, på Fatahs officiella Facebook-sida av dess administratör som en person som "lämnade riktiga mäns signatur".

 

Håller du med om detta Stefan? Kan man glorifiera en våldsam attack på en 9-årig flicka? Eftersom du har umgåtts med Fatah-medlemmar, berätta för oss. Hur gör de detta? Hur rättfärdigar de mord på små barn?

 

Om detta bara vore en enskild händelse så skulle vi nog inte känt samma behov att besvära dig om detta. Du är ju en upptagen man. Du vill bli Sveriges statsminister. Anledningen till att vi skickar detta brev är att Palestinska myndigheten ständigt hyllar mördare och terrorister.

 

Vet du vem Abu Sukkar är? 1975 planerade Abu Sukkar ett attentat där ett kylskåp fyllt med explosiva ämnen detonerade i Jerusalem och dödade 15 oskyldiga människor. Tror du att ert systerparti Fatah förkastade Abu Sukkar och fördömde hans handlingar? Inte riktigt. Abu Sukkar hyllades av Mahmoud Abbas, som kallade honom en ”gigant”. Abu Sukkar dog 2013 av en hjärtattack när han var 78 år. Han levde ett långt liv men förkortade oskyldiga människors liv. Efter den påkostade militärbegravning som Palestinska myndigheten anordnade för honom så gav Mahmoud Abbas ut ett uttalande där det stod att Abu Sukkar var ”en trogen kämpe för frihet och den palestinska saken”. Eftersom Fatah är Socialdemokraternas systerparti så undrar vi om ni har samma definition av begreppet frihet. Måste man genomföra terrordåd för att kämpa för frihet?

 

Eftersom du är lite äldre än oss så vet du vad som hände under OS i München 1972. Elva israeliska idrottsmän avrättades av palestinska terrorister. Vidrigt eller hur? Fatahs revolutionära råd genomförde i augusti 2013 ett hedersbesök hos en familj tillhörande en av terroristerna bakom denna vidriga terrorattack. För ditt systerparti är de som dödade de 11 israeliska idrottsmännen fortfarande hjältar.

 

Hyllningarna av terrorismen integreras även i Fatahs infrastruktur- och skolpolitik. Gator och skolor får namn efter terrorister. Vad anser du om detta Stefan? Skulle Socialdemokraterna kunna göra något sådant i Sverige? Eller tycker du att det är bara palestinier som förtjänar att leva i ett samhälle där våldet ständigt hyllas?

 

Men du vet ju allt detta. När du lyssnade på Fatahs internationella sekreterare, Husam Zomlot, på ditt partis kongress 2013, så tackade han dig å de palestinska martyrernas vägnar. Med martyrer så menar han självmordsbombare och terrorister Stefan.

 

All denna hyllning av våldet som ditt systerparti ligger bakom har en ideologisk grund: antisemitismen. Du säger att du är emot rasism Stefan. Men varför kritiserar du inte det judehat som florerar i de områden som styrs av Palestinska myndigheten. Anser du att judehatet i Palestinska myndighetens media och bland palestinska politiker kan rättfärdigas? Tycker du att det är rättvist att palestinska barn utsätts för antisemitisk propaganda som hyllar våldet? Vi frågar dig för att det är ditt systerparti som står bakom detta. Det är personer som du hyllar som står bakom detta. Du bär ett ansvar.

 

Vi skulle inte bli förvånade om du inte svarar på detta brev. Du ska ju snart börja kampanja och du har förmodligen inte tid för de som drabbats av den våldskultur som ditt systerparti finansierar och organiserar. Men vi vill ändå uppmana dig att ta avstånd från våldet och de aktörer som hyllar våldet.

 

Vi undrar därför också om du Stefan, känner att det känns naturligt för ditt parti att känna systerskap med Fatah, ett parti som har en väpnad mordisk gren vid namn Al Aqsa brigaderna?

 

Är det inte dags att avkräva av Fatahs ledare att han talar med samma tunga på arabiska som på engelska? Är det inte dags att avkräva att Mahmoud Abbas fördömer våldet som metod inte bara när han vänder sig till västvärlden utan också när han vänder sig till sin arabiska befolkning och till medlemmarna av Fatah? Man kan lätt få intrycket av att det inte är samexistens som den palestinske ledaren hyllar som vägen framåt för fred, när man hör hans hyllningar till terrorister på arabiska.

 

Du har en fördel gentemot oss. Alla svenskar bryr sig inte om Israel och de palestinska områdena. Du kommer kanske undan trots att det parti som du leder har nära samarbete med en organisation som stödjer en rasistisk diskurs och uppmuntrar våld mot civila. Men du är ändå en människa och du har ett samvete. Så vi uppmanar dig att lyssna på det samvetet och ta avstånd från Fatah. Ett sådant avståndstagande skulle få Palestinska myndigheten och Fatah att tänka om och förstå att våldet leder ingenstans.

 

Mvh

 

Tobias Petersson (PPI)

Nima Gholam Ali Pour (PPI)

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved