Gunillas bortglömda miljoner

 

Gunillas bortglömda biståndsmiljoner till Palestinska myndigheten

 

 

Alla politiker i Sverige verkade vara chockerade när de fick höra att f.d. biståndministern Gunilla Carlssons(M) samt hennes statssekreterares lön finansierades av bistånd. Media nämnde att det handlar om 20 miljoner kronor som finansierade ministerlönen istället för att gå till bistånd. Självklart ska en svensk minister inte få biståndspengar som lön. Men den romantiserade bild av biståndet som svenska politiker har stämmer heller inte.

 

Stefan Löfven, partiledare för Socialdemokraterna, menar att bistånd främst ska gå till "fattigdomsbekämpning". Socialdemokraternas biståndspolitiska talesperson Kenneth G Forslund menar att biståndet ska gå till "fattiga och förtryckta".

 

Det svenska biståndet till Palestinska myndigheten, som betalas delvis genom EU, har inte gått till fattiga och

förtryckta. Mycket av biståndet går till Fatah-regimen i Västbanken som inte är demokratiskt vald och därmed är förtryckare. Det finns inte mycket insyn i hur biståndet till Palestinska myndigheten används. Det har även hänt att Palestinska myndigheten ljugit om hur de använder biståndet.

En del av det svenska biståndet till denna myndighet har använts till fotoutställning av graffittikonst som förhärligar terrorism. Det är ett mysterium hur man bekämpar fattigdom genom att för bland annat barn exponera ett "martyrporträtt" med Hamas flagga i bakgrunden med svenska skattepengar.

 

De palestinier som har släktingar som sitter i israeliska fängelser för att ha utfört terrordåd, får pengar av den Palestinska myndigheten varje månad. Just nu får släktingar till mer än 5500 palestinska terrorister pengar från Palestinska myndigheten. Detta är en utgift på mer än 5 miljoner dollar varje månad som helt och hållet är finansierad av bistånd. Palestinska myndighetens medier som systematiskt sprider antisemitism och förhärligar terrorism finansieras av bistånd.

 

När det gäller ministerlöner så är Fatah-pamparnas löner inte offentliga uppgifter eftersom Palestinska myndigheten är en diktatur. Men olika källor säger att Mahmoud Abbas lön är 1 miljon dollar i månaden vilket kan jämföras med Reinfeldts lön som är 23,000 dollar per månad. Självklart är en stor del av Mahmoud Abbas lön finansierad av bistånd. Det finns olika källor som ger olika siffror om hur mycket pengar Yassir Arafat hade vid sin död men det handlar om miljarder. Den groteska korruptionen inom den Palestinska myndigheten har gång på gång avslöjats av olika medier och myndigheter.

Det har pågått en debatt i Danmark och Norge om hur biståndet till Palestinska myndigheten använts. Men i Sverige har det varit tyst. Anledningen är att man i Sverige romantiserar hur biståndet används. Medan man på SIDA:s hemsida kan se med egna ögon att biståndet går till att förhärliga terrorism så låtsas man att bistånd används för att bekämpa fattigdom och förtryck.

 

Visst var det fel att Gunilla Carlssons lön betalades med bistånd. Men när man jämför det med vad Palestinska myndigheten har gjort så verkar det som om Gunilla Carlssons lön inte är problemet. Palestinska myndigheten har inte bara finansierat ministerlöner med bistånd. De har inte bara finansierat förtryck med bistånd. De har inte bara finansierat hat och rasism med bistånd. De har också stulit miljarder dollar av bistånd och gömt de i hemliga bankkonton. Dessa hemliga bankkonton finansierar bland annat Suha Arafats, Yassar Arafats fru, lyxliv i Paris.

 

Informationen i denna artikel finns i hundratals rapporter från olika myndigheter. Vi har underlag för en ordentlig diskussion om biståndet till Palestinska myndigheter. Men Sveriges största parti, Socialdemokraterna, ser Fatah som sitt systerparti. Fast det är på tiden att Socialdemokraterna visar om deras lojalitet mot skattebetalarna väger tyngre än deras lojalitet mot systerpartiet Fatah. Principen om att bistånd inte ska finansiera ministerlöner är viktigt. Men först måste vi i Sverige diskutera och upprätthålla principen om att bistånd inte ska stjälas av korrupta politiker eller finansiera diktaturer och förtryck, något som Sverige tillåter idag i Västbanken och Gaza.

 

 

 

 

Nima Gholam Ali Pour (PPI)

 

Källor:

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article17535852.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17535601.ab

http://www.jns.org/news-briefs/2013/4/4/norway-foreign-minister-in-israel-expresses-anger-over-pa-use-of-aid-to-pay-terrorists

http://www.sida.se/Svenska/Lander--regioner/Asien/Vastbanken-och-Gaza/Program-och-projekt/Gaza-Graffiti/Graffiti-leder-till-diskussioner-om-minskad-isolering-och-hopp-/

http://www.palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=9737

http://www.palwatch.org/main.aspx?fi=448

http://jij.org.il/blog/?p=1024

http://content.time.com/time/magazine/article/0,9171,995651,00.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved