Krav på förtydligande

 

 

Krav på förtydligande gällande uttalande om Gaza från utrikesminister Margot Wallström

 

Vårt krav på förtydligande från utrikesminister Margot Wallström ...

"Meddelande: Hej

 

Det har kommit till vår kännedom att utrikesminister Margot Wallström under en resa till givarkonferens för Gaza ska ha sagt:

 

" Ett sexårigt barn på Gaza har redan upplevt tre krig. Vi måste tänka framåt och Israel måste släppa ockupationen av Gaza och faktiskt släppa in hjälp och stöd, annars hjälper det inte att vi utlovar en massa pengar." Källa: http://www.expressen.se/nyheter/val2014/wallstrom-vi-ses-i-en-hjaltekategori-har/

 

I detta uttalande reagerar vi framför allt på att utrikesministern måste ha blivit felciterad av media eller så kan det vara så att utrikesministern har blivit felunderrättad om saker och tings förhållanden.

 

Israel har släppt ockupation av Gaza redan 2005 då man lämnade Gazaremsan och även tog sina döda med sig. År 2014 ockuperar alltså inte Israel Gaza. Därför framstår det som märkligt att ministern ska ha sagt att "Israel måste släppa ockupationen av Gaza".

 

Det vore också tacksamt om utrikesministern ville förklara vad hon menar med att Israel måste "släppa in hjälp och stöd". Enligt det avtal som gjorts mellan Israel och den palestinska parten efter Gazakrisen så ska blockaden lättas och material få komma in i Gaza. Men enligt avtalet ska också den Palestinska myndigheten kontrollera gränsövergångarna inne i Gaza vilket ännu inte skett. " Tobias Petersson, talesperson för Perspektiv på Israel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved